Hogyan válasszuk ki a legjobb vezeték nélküli fejhallgatót?

A vezeték nélküli kommunikáció minden új területre kiterjed, beleértve az audio berendezések gyártását is. Ma már kevesen lepődhetnek meg a rádiójel-érzékelőkön, amelyeken keresztül az elektronika biztosítja az információk továbbítását - ilyen eszközök vannak jelen akusztikus berendezésekben, multimédiás komplexumokban és mobil eszközökben. Ugyanakkor új technológiákat vezetnek be a fülhallgató szegmensben. Ez a tartozék kibővíti az audio csatlakozási tartozékokat és növeli működésük kényelmét. Csak a legjobb vezeték nélküli fejhallgató kiválasztása marad, amely nem okoz csalódást a használat során, és teljes mértékben elvégzi feladatait.

A vezeték nélküli fejhallgató jellemzői

A fő jellemző, amely meghatározta az ilyen modellek előnyeit, az a képesség, hogy vezeték nélkül továbbítanak egy zenei jelet egy forrásból. Ez analóg vagy digitális jelekkel, valamint Bluetooth modul segítségével történik. A távoli adatátvitel egyik vagy másik módszerének használata meghatározza a fejhallgató lefedettségének tartományát és minőségét. A rádióérzékelők leggyakoribb modelljei, mivel ez a legmegfizethetőbb módszer a vezeték nélküli kommunikáció biztosítására a műszaki megvalósításban. Szakértők szerint a legjobb vezeték nélküli fejhallgató továbbra is működik a Bluetooth modulon. Valójában egy ilyen eszköz jelenléte nemcsak a jel minősége és stabilitása szempontjából hasznos, hanem a forrásnak tekinthető berendezésekben való elterjedtsége miatt is. Ez azt jelenti, hogy a Bluetooth modell lehetővé teszi, hogy nagyobb zenei felszerelést vegyen figyelembe, amihez csatlakozhat.

Melyik fejhallgató a jobb - vezetékes vagy vezeték nélküli?

A csúcstechnikának nincs mindig vitathatatlan előnye a hagyományos megoldásokkal szemben. Ez vonatkozik a fejhallgatókra is. Azok az eszközök nyilvánvaló előnyei, amelyek távolról is képesek működni a multimédia-komplexum egyéb összetevőivel. Ez ergonómia szempontjából nagyon kényelmes, de más működési paraméterekkel együtt a helyzet nem ilyen egyszerű. Ezért sok zenekedvelőnek a következő kérdés merül fel: a vezetékes vagy vezeték nélküli fejhallgatók jobbak-e a hangminőség szempontjából? A rádiómodulokkal és Bluetooth-érzékelőkkel rendelkező eszközök teljes erejével elveszítik elődeiket a jelképzésben. És nem említi a hangot torzító lehetséges torzulásokat. Sőt, az előny előnye nem olyan nyilvánvaló. A vezetékek eltávolítása nem zárja ki más problémákat - a készülék tápellátásával kapcsolatos problémákat. Az elemek és az újratölthető elemek a vezeték nélküli modellek telepítésének előfeltételei.

Fő kiválasztási kritériumok

Az ilyen típusú fülhallgató hátrányai kibővítették a választási kritériumok listáját a hagyományos modellekhez képest. Ez különösen az ellátás fenti elemeire vonatkozik. A maximális teljesítmény biztosítása érdekében offline módban ajánlott AA és AAA elemekkel működő fejhallgatókat vásárolni. Ebben a konfigurációban 10-12 órás folyamatos hallgatásra számíthat. A készülék súlya is fontos. Annak meghatározásakor, hogy melyik vezeték nélküli fejhallgató a televízió számára jobb, ajánlatos olyan modellekre összpontosítani, amelyek súlya legfeljebb 350 g. De több órás hallgatáshoz jobb, ha 250 g-nál nagyobb súlyú fejhallgatót vásárol, különben a fej nagyon fáradt lesz. Ezenkívül tartsa szem előtt a zenelejátszás alapvető jellemzőit. Közülük - frekvenciatartomány, impedancia, teljesítmény és egyéb rendelkezésre álló mutatók és vezetékes modellek.

Melyik márkákra koncentráljon?

Gyakorlatilag az összes olyan nagy audio berendezés-gyártó, amely saját fejhallgatóval rendelkezik, vezeték nélküli modelleket is gyárt. A viszonylagos újdonság ellenére ez a szegmens meglehetősen sűrűn van kitöltve. Az azonos irányú vezetőket a Sennheiser, a Philips, a Sony, a Plantronics, az AKG és más márkákként kezelik. Fontos megjegyezni, hogy minden gyártó figyel a sajátos jellemzőkre. Például a Philips a DECT technológiai platformon számos fejhallgatót tervezett. A fejlesztés lehetővé tette a kiváló minőségű jelátvitelt, de az ilyen termékek költsége magasabb, mint az azonos Bluetooth modullal rendelkező hasonló eszközök. Mondhatjuk, hogy a kommunikáció stabilitása és megbízhatósága szempontjából a Philips vezeték nélküli fejhallgató a legjobb. A Sennheiser és a Plantronics azonban továbbra is vezető pozícióban vannak a hangvisszaadási minőség tekintetében.

A televíziózás legjobb lehetősége

A fejhallgató és a televízió kölcsönhatása magában foglalja az interaktív eszközök kibővítését. Ebben az esetben fontolóra kell venni a modern házimozik által kínált Smart TV technológia támogatását. Az ilyen berendezések általában biztosítják a Bluetooth jelenlétét. Sokkal ritkábban vannak olyan modellek, amelyek rádiómodulokat vagy infravörös csatornákat támogatnak. A hangvisszaadási minőség szempontjából ez a mutató nem annyira fontos. Valójában a legjobb vezeték nélküli TV fejhallgatók elsősorban az interaktivitásra és a funkcionalitásra összpontosítanak. Az alapvető szükségletekhez jó lehetőség lehet az SHC5100 Philips változata. Ez egy olcsó megoldás, amely lehetővé teszi, hogy csatlakozzon a legújabb generációs tévékhez.

Hogyan válasszunk modellt a telefonhoz?

A telefon használata azt jelenti, hogy az utcán van, ezért az ergonómiai jellemzők kerülnek előtérbe. Kívánatos, hogy a modell kényelmes fülvédővel, jó zajállósággal és könnyűséggel rendelkezzen. A rádiójelen szereplő modellek szintén szinte teljesen kizártak, mivel a Bluetooth technológia a legnépszerűbb a mobileszközök szegmensében. Az összes ismertetett kritérium megfelel a Philips SHB7150FB modelljének. Ezek a legjobb vezeték nélküli fejhallgatók a telefonhoz, és a 40 mm-es adók magas hangminősége miatt. A fejhallgató átgondolt kialakítása fizikai manipulációt is lehetővé tesz, és a fülpárnák hangszigetelése sem hagyja el az utcát.

Melyik fejhallgató a legjobb a számítógépedhez?

A számítógép modelljének megválasztását nagymértékben leegyszerűsíti az a tény, hogy egy ilyen technikában a "töltés" szükségszerűen magában foglalja a Bluetooth- és rádiómodulokon keresztüli kommunikáció képességét. De ez még nem minden. Mivel a számítógép ilyen formában történő használata csak ritka esetekben feltételezi a távolsági eltávolítást, nem kell gondolkodni a jel lefedettségén. Minimális 10 m-es érték elegendő a kapcsolat létesítéséhez egy normál lakásban. Már csak a hangminőségre kell összpontosítani. Ezeket a követelményeket a Sennheiser RS ​​160 modell teljesíti. Ezek jó vezeték nélküli fejhallgatók a számítógép számára, amelyek magabiztosan reprodukálják a zenei és akusztikus effektusokat a játékokban. A javaslat költségei azonban meghaladják a többi gyártó költségeit. Az áremelkedést nemcsak a hangminőség, hanem a letisztult kialakítás és tartósság is magyarázza.

Univerzális lehetőség

A multifunkcionalitás ritkán kedvez az elektronikának, bár az opcionális „töltés” ​​bővítésének költsége jelentősen megnő. Természetesen minden célhoz a legjobb a megfelelő tulajdonságokkal rendelkező modell beszerzése, de vannak olyan eszközök, amelyek minden igényt egyszerre képesek kielégíteni. Sokoldalúság szempontjából a Plantronics BackBeat Sense-re való váltás érdemes választás lehet. Ezek a legjobb vezeték nélküli fejhallgatók és ergonómiai előnyök, valamint a teljesítmény jellemzői szempontjából. A modell egyszerre két eszközzel képes kommunikálni, akár 18 órán keresztül is működik offline állapotban, és teljes kézibeszélőként is működik a hívások fogadásához.

Következtetés

A vezeték nélküli technológia minden előnyével együtt sok felhasználót még mindig megzavarodnak az audio-feldolgozási képességek hiányosságai. Valójában a szakértők vezetékes eszközök használatát javasolják a kiváló minőségű Hi-End sztereó rendszerek lehetőségeinek teljes felszabadításához. Mindkét koncepció előnyeinek kombinálása hibrid modelleket tesz lehetővé. A legjobb vezeték nélküli fejhallgatók szükség esetén lehetővé teszik a kábelcsatlakozást is. Ennek eredményeként, ha öt méterre kell eltávolodnia a hangforrástól, a felhasználó rádióállomást használ, és más esetekben, hogy a zene legnagyobb örömét élvezze, vezetékkel csatlakoztassa a készüléket.

Egyébként a vezeték nélküli technológiák fejlődésével lehetséges, hogy a közeljövőben megszűnik a hibrid modellek iránti igény. Az átvitt jel minőségének javítása, a szinkronizálási eszközök egyszerűsítésével együtt már tisztességes eredményeket hoz, és ez a folyamat valószínűleg átviszi a zene szerelmeseit vezeték nélküli rendszerekbe.

Kommentek
  1. Én