Melyik headsetet milyen célra?

A helyiségben sok kérdés merül fel, ha megfelelő fülhallgatót keresünk: vezeték nélküli vagy vezetékes? Monó vagy binaurális? És melyik technológia melyik alkalmazásra alkalmas? Végül a követelmények határozzák meg, hogy mit kell tudni egy jó fejhallgatóról.

Játék, audio és video streaming, kihangosító rendszerek vagy teljes kommunikációs asszisztensek professzionális munkakörnyezetben: a fülhallgató alkalmazási területei változatosak. Míg a játékos egy nagy térhatású fejhallgatóra támaszkodik, differenciált hangzással és erőteljes basszussal, az UC felhasználója elsősorban a mobilitásra és a zajszűrésre összpontosít. De ez még nem minden.

A fülhallgató vásárlásának legfontosabb szempontjai egy pillanat alatt:

A kényelem

Füldugók vagy fülhorgok? Kis füles fülek esetén lehetővé kell tenni a dugók cseréjét, amelyek ideális esetben különböző méretben szerepelnek a szállítási terjedelemben. Ha a fülhorgokat választja, az állíthatóság és a jó, cserélhető fülpárnák az alapvető követelmények a hosszabb viselet lehető legkényelmesebbé tételéhez.
Ekkor felmerül a kérdés, hogy a fülhallgatónak rendelkeznie kell-e egy vagy két fülhallgatóval: Az utóbbiak ideálisak PC-hez, audio vagy video streaminghez, mert jól elzárják a háttérzajt. Az ilyen eszközök jó megoldást kínálnak tiszta telefonos használatra is nyitott terű irodákban vagy mobil munkahelyi környezetben. Azok a modellek, amelyek aktív zajcsökkentővel rendelkeznek, itt is pontot szereznek.

A hang és a hangminőség

A mikrofonnal ellátott modell ideális, mivel nagyobb érthetőséget biztosít, és elnyomja a pop- és S-hangokat. Ugyanilyen fontos a fülpoharak és a mikrofon hangerejének szabályozása. Az egyensúlyszabályozás és a némítás további rugalmasságot biztosít.

Ha csak zenét akar hallgatni, akkor hasznos eltávolítani a mikrofont. Természetesen a szokásos headset nem képes gyertyát tartani a kiváló minőségű hi-fi fejhallgatókhoz. Ezenkívül a Bluetooth fülhallgatónak támogatnia kell az A2DP profilt, hogy sztereó minőségben tudjon zenét szállítani.

Ahhoz, hogy teljes mértékben kihasználhassa a kiváló minőségű fejhallgatók előnyeit, jó hangkártyára van szüksége, mert az USB-megoldások nem tudják teljes mértékben átvenni a feladatukat. Még akkor is, ha nem tulajdonít nagy jelentőséget a kiváló hangzásnak, ajánlatos legalább odafigyelni a kiegyensúlyozott hangtulajdonságokra - különben fennáll annak a veszélye, hogy károsítja hallását.

Ezenkívül a fülhallgatónak első osztályú beszéd reprodukcióval kell rendelkeznie. (Ultra) zajcsökkentő mikrofonok biztosítják a háttérzajok kiszűrését, és ezáltal lehetővé teszik a HD hangminőségű lejátszást.

Fontos az is, hogy a headsetek robusztusak, vagyis kevésbé hajlamosak a meghibásodásra és hosszú élettartammal bírjanak. A leguniverzálisabb kapcsolat és kompatibilitás a jelenlegi telefonrendszerekkel stb. Szintén releváns kritérium.

Az eszközosztályok döntő szempontként

Ami az eszközosztályokat illeti, választhat a vezetékes modellek, a Bluetooth és a DECT headset között. Vezetékes fülhallgatóval mindenképpen figyeljen a kábel hosszára. Itt nagy különbségek vannak az otthoni és a munkahelyi használat között - kulcsszó: mozgásszabadság. A Königből érkező 28 fülhallgató kábelhossza 2,2 méter és RJ9 csatlakozó - ez a szabvány lehetővé teszi az összes telefonhoz való csatlakozást. A zajcsökkentő mikrofon biztosítja a megfelelő beszélgetés minőségét.
Ha mobil akar lenni hívás közben, akkor nem kerülheti el a vezeték nélküli modellt. A vezeték nélküli fejhallgatók rádiós átvitelsel működnek, és mobiltelefonnal, PC-vel vagy vezetékes telefonnal kombinálva használhatók. Általános szabály, hogy itt a Bluetooth-ot használják, és egyes esetekben a digitális DECT technológiát a vezetékes telefonokhoz is használják. A lehallgatás elleni biztonság és a hívás minősége érdekében nem javasoljuk az analóg rádiótechnika használatát.

Mozgásszabadság a Bluetooth-nak köszönhetően

A Bluetooth fejhallgatók többnyire monóban, de néha sztereóban is működnek. Hátrányok lehetnek az akkumulátor korlátozott élettartama és az integrált akkumulátor miatti nagyobb súly. Itt feltétlenül figyeljen a leírt maximális távolságra! Az 1. osztályú eszközök legfeljebb 10 méterre lehetnek a számítógéptől vagy a mobiltelefontól; a 2. és 3. osztályú eszközök 50 vagy 100 méterre vannak. A nagyobb átviteli teljesítmény azonban alacsonyabb akkumulátor-élettartamot jelent.

Ha nagyobb távolságokra van szükség - akár magánkörnyezetben, akár professzionális használatra - DECT modelleket használnak: Tiszta kilátás mellett akár 300 méter, egyébként 50 méter körül is lehet.

Vegye figyelembe az interfészt

Az interfész meghatározó az alkalmazási terület szempontjából: A számítógép működéséhez hangkártyára vagy USB-nyílásra van szükség. Ha átmész a hangkártyán, két kisméretű csatlakozóra is szükséged van a mikrofon bemenetéhez és a fejhallgató vagy a hangszóró kimenetéhez. Az USB-fülhallgatók gyakran valamivel drágábbak, mivel a hangokat digitális fájlokká kell átalakítani - de Ön elmenti a hangkártyát. Hátrány: A kiegészítő hardver hardveres konfliktusokhoz vezethet.

Fejhallgatók játékosok számára

A környező hang különösen fontos a számítógépes játékok rajongói számára. Például a Sennheiser zárt játék fejhallgatója, a GSP 350 a Dolby 7.1 térhatású hangot használja a Sennheiser akusztikai technológiája mellett. Ezenkívül optimális akusztikus árnyékolást és passzív zajcsökkentést ér el a memóriahabos fülpárnák révén. Az elterülő fejpánt csökkenti a nyomást és magas szintű kényelmet biztosít. Az adásminőségű zajcsökkentő mikrofon biztosítja a csapat kommunikációját, míg a lerövidített mikrofon gém minimálisra csökkenti a légzési zajokat.

Kommentek
  1. Én