Melyik headsetet milyen célra?

A helyiségben sok kérdés merül fel, ha megfelelő fülhallgatót keresünk: vezeték nélküli vagy vezetékes? Monó vagy binaurális? És melyik technológia melyik alkalmazásra alkalmas? Végül a követelmények határozzák meg, hogy mit kell tudni egy jó fejhallgatóról.

Játék, audio és video streaming, kihangosító rendszerek vagy teljes kommunikációs asszisztensek professzionális munkakörnyezetben: a fülhallgató alkalmazási területei változatosak. Míg a játékos egy nagy térhatású fejhallgatóra támaszkodik, differenciált hangzással és erőteljes basszussal, az UC felhasználója elsősorban a mobilitásra és a zajszűrésre összpontosít. De ez még nem minden.

A fülhallgató vásárlásának legfontosabb szempontjai egy pillanat alatt:

A kényelem

Füldugók vagy fülhorgok? Kis füles fülek esetén lehetővé kell tenni a dugók cseréjét, amelyek ideális esetben különböző méretben szerepelnek a szállítási terjedelemben. Ha a fülhorgokat választja, az állíthatóság és a jó, cserélhető fülpárnák az alapvető követelmények a hosszabb viselet lehető legkényelmesebbé tételéhez.
Ekkor felmerül a kérdés, hogy a fülhallgatónak rendelkeznie kell-e egy vagy két fülhallgatóval: Az utóbbiak ideálisak PC-hez, audio vagy video streaminghez, mert jól elzárják a háttérzajt. Az ilyen eszközök jó megoldást kínálnak tiszta telefonos használatra is nyitott terű irodákban vagy mobil munkahelyi környezetben. Azok a modellek, amelyek aktív zajcsökkentővel rendelkeznek, itt is pontot szereznek.

A hang és a hangminőség

A mikrofonnal ellátott modell ideális, mivel nagyobb érthetőséget biztosít, és elnyomja a pop- és S-hangokat. Ugyanilyen fontos a fülpoharak és a mikrofon hangerejének szabályozása. Az egyensúlyszabályozás és a némítás további rugalmasságot biztosít.

Ha csak zenét akar hallgatni, akkor hasznos eltávolítani a mikrofont. Természetesen a szokásos headset nem képes gyertyát tartani a kiváló minőségű hi-fi fejhallgatókhoz. Ezenkívül a Bluetooth fülhallgatónak támogatnia kell az A2DP profilt, hogy sztereó minőségben tudjon zenét szállítani.

Ahhoz, hogy teljes mértékben kihasználhassa a kiváló minőségű fejhallgatók előnyeit, jó hangkártyára van szüksége, mert az USB-megoldások nem tudják teljes mértékben átvenni a feladatukat. Még akkor is, ha nem tulajdonít nagy jelentőséget a kiváló hangzásnak, ajánlatos legalább odafigyelni a kiegyensúlyozott hangtulajdonságokra - különben fennáll annak a veszélye, hogy károsítja hallását.

Ezenkívül a fülhallgatónak első osztályú beszéd reprodukcióval kell rendelkeznie. (Ultra) zajcsökkentő mikrofonok biztosítják a háttérzajok kiszűrését, és ezáltal lehetővé teszik a HD hangminőségű lejátszást.

Fontos az is, hogy a headsetek robusztusak, vagyis kevésbé hajlamosak a meghibásodásra és hosszú élettartammal bírjanak. A leguniverzálisabb kapcsolat és kompatibilitás a jelenlegi telefonrendszerekkel stb. Szintén releváns kritérium.

Az eszközosztályok döntő szempontként

Ami az eszközosztályokat illeti, választhat a vezetékes modellek, a Bluetooth és a DECT headset között. Vezetékes fülhallgatóval mindenképpen figyeljen a kábel hosszára. Itt nagy különbségek vannak az otthoni és a munkahelyi használat között - kulcsszó: mozgásszabadság. A Königből érkező 28 fülhallgató kábelhossza 2,2 méter és RJ9 csatlakozó - ez a szabvány lehetővé teszi az összes telefonhoz való csatlakozást. A zajcsökkentő mikrofon biztosítja a megfelelő beszélgetés minőségét.
Ha mobil akar lenni hívás közben, akkor nem kerülheti el a vezeték nélküli modellt. A vezeték nélküli fejhallgatók rádiós átvitelsel működnek, és mobiltelefonnal, PC-vel vagy vezetékes telefonnal kombinálva használhatók. Általános szabály, hogy itt a Bluetooth-ot használják, és egyes esetekben a digitális DECT technológiát a vezetékes telefonokhoz is használják. A lehallgatás elleni biztonság és a hívás minősége érdekében nem javasoljuk az analóg rádiótechnika használatát.

Mozgásszabadság a Bluetooth-nak köszönhetően

A Bluetooth fejhallgatók többnyire monóban, de néha sztereóban is működnek. Hátrányok lehetnek az akkumulátor korlátozott élettartama és az integrált akkumulátor miatti nagyobb súly. Itt feltétlenül figyeljen a leírt maximális távolságra! Az 1. osztályú eszközök legfeljebb 10 méterre lehetnek a számítógéptől vagy a mobiltelefontól; a 2. és 3. osztályú eszközök 50 vagy 100 méterre vannak. A nagyobb átviteli teljesítmény azonban alacsonyabb akkumulátor-élettartamot jelent.

Ha nagyobb távolságokra van szükség - akár magánkörnyezetben, akár professzionális használatra - DECT modelleket használnak: Tiszta kilátás mellett akár 300 méter, egyébként 50 méter körül is lehet.

Vegye figyelembe az interfészt

Az interfész meghatározó az alkalmazási terület szempontjából: A számítógép működéséhez hangkártyára vagy USB-nyílásra van szükség. Ha átmész a hangkártyán, két kisméretű csatlakozóra is szükséged van a mikrofon bemenetéhez és a fejhallgató vagy a hangszóró kimenetéhez. Az USB-fülhallgatók gyakran valamivel drágábbak, mivel a hangokat digitális fájlokká kell átalakítani - de Ön elmenti a hangkártyát. Hátrány: A kiegészítő hardver hardveres konfliktusokhoz vezethet.

Fejhallgatók játékosok számára

A környező hang különösen fontos a számítógépes játékok rajongói számára. Például a Sennheiser zárt játék fejhallgatója, a GSP 350 a Dolby 7.1 térhatású hangot használja a Sennheiser akusztikai technológiája mellett. Ezenkívül optimális akusztikus árnyékolást és passzív zajcsökkentést ér el a memóriahabos fülpárnák révén. Az elterülő fejpánt csökkenti a nyomást és magas szintű kényelmet biztosít. Az adásminőségű zajcsökkentő mikrofon biztosítja a csapat kommunikációját, míg a lerövidített mikrofon gém minimálisra csökkenti a légzési zajokat.

A tökéletes játékhang keresése

Bármi legyen is a helyzet - Final Fantasy, Need for Speed, Counterstrike vagy Overwatch. A hang nemcsak a játékélmény fele, hanem a játékának is fontos hozzájárulója. A jó hangzás ismeretlen részleteket fog életre kelteni, és olyan élményt nyújt Önnek, hogy még soha nem tapasztalt módon részese lehet a játéknak.

Hallja meg az ellenséget, mielőtt látná

Nehéz lehet megtudni, hogy mi a tökéletes gamer headset , nemcsak azért, mert nagyon sok közül lehet választani, hanem azért is, mert nagyon sok tényező játszik szerepet, és mivel mind a használat, mind az ízlés mind egyéni, mind a platform, és játék. Itt a hang és a mikrofon is játékba lép. Ezenkívül fontos a jó kényelem, mivel szeret órákat ülni.

A jó játékos hangja

Megfelelő hangzással intenzívebb, élénkebb és átfogóbb játékélményt kaphat. Olyan élmény, amely közvetlenül beleviszi magát az akcióba, és ahol minden apró hang megragadható - a közeledő ellenségtől kezdve a borotvaéles cserékig és csatákig.

Különböző típusú térhatású hangzás is létezik, ahol egyes gamer fejhallgatók több beépített hangszóróval rendelkeznek, hogy valódi térhatás érzetet teremtsenek, míg mások többször újrateremtett hangzással rendelkeznek. Bölcs dolog emlékezni arra is, hogy a hang élménye egyedi lesz, és a "tökéletes hang" a preferenciáktól függ - mind az akusztika, mind a basszus, mind a rezgő visszacsatolás szempontjából.

Kristálytiszta kommunikáció - amikor a legtöbbről van szó

Ha a mikrofonról van szó, akkor a modern játékkörnyezetben maga a kormány. A mikrofon nem csak a kapcsolat közted és a játék világában, hogy beszélhess a csapatoddal, hanem a különbség élet és halál között, és biztosítja a jó kommunikációt. A tökéletes mikrofon megtalálásakor számos szempontot figyelembe kell venni. Kerülje a zavaró elemeket, és ellenőrizze, hogy rendelkezik-e zajcsökkentő mikrofonnal. Érdemes elgondolkodni azon is, hogy cserélhető mikrofont szeretne-e, vagy sem, mivel ez számos előnyt kínál, és rugalmasabb felhasználást kínál.

Órákig kényelmes

Ami a játékot illeti, a kényelem ugyanolyan fontos, mint a jó hangzás mellett, akkor mire jó a jó hangélmény, ha kényelmetlenül kell ülnie annak megtapasztalása érdekében? A végső gamer fejhallgatót órákig kell használni, anélkül, hogy kellemetlenné válna. Gondoljon például a fülhallgató súlyára és arra, hogy milyen kényelmetlen lesz egy nehéz fejhallgató, amely nyomja a fejét. A nyomás és a "makacs" fülek elkerülése érdekében jó gondolkodni a fülhallgató fülpárnáin is, és lehetősége van a fejhallgatót az adott fejére állítani.

Fejhallgató minden platformhoz

PlayStation, PC vagy Xbox - bármit is játszik, nem árt, ha van egy fülhallgató, amely megfelel Önnek. Sok fejhallgató speciálisan egy konzol vagy gép típusához igazodik, és a megfelelő fülhallgató csodákra képes. A vezetékes fejhallgatók számos lehetőséget kínálnak, mind a hangminőség, a vezérlés és az akkumulátor élettartama tekintetében, de mi a helyzet azzal, hogy hol üljünk? Lehet, hogy játékához vezeték nélküli fejhallgatóra van szükség? A vezeték nélküli fejhallgatók nagyobb rugalmasságot és mozgásteret biztosítanak, de korlátozott az akkumulátor-üzemidő.

Alkalmi játékosok és e-sport sztárok számára

Összességében sokféle fejhallgató közül lehet választani, és a választás sok egyéni kritériumból áll. A hangzás és a kényelem mellett fontos elgondolkodni azon, hogy megtalálja a fülhallgatót, amely megfelel az Ön használatának. Vannak olyan játékvezérlők, amelyek kiválóan passzolnak az alkalmi játékosokhoz, a lelkesebb játékosokhoz vagy azokhoz, akik az e-sport következő nagy sztárjává kívánnak válni. Keresse meg az Önnek és az Ön igényeinek megfelelő fülhallgatót, és minden ellenállást a tökéletes játékhanggal szétzúzhat.